Tap for Ecuador

Ecuador kom til A-sluttspill men måtte gi tapt i møte med Kopervik 2.

Hvert år deltar ett lag fra prosjektet “Fotball krysser grenser” i Ecuador i cupen. Guttene fra Guayaquil hadde en knallstart på turneringen med 6-1-seier over Kopervik 1, og 3-1 mot Hellvik lørdag ettermiddag. Søndag ble et Vindbjart Jon 3 på hjemmebane for sterke og kampen endte 7-3 til vertene fra Vennesla. Guttene stilte likevel villig opp på cupshowet, til stort engasjement fra de mange oppmøtte i Tresse. 

Til tross for en sen kveld i Kristiansand, var det i på an igjen mandag morgen. Kopervik 2 har ikke tapt så langt i turneringen og heller ikke de langtfarende guttene kunne endre på det. Kampen endte 3-2 etter god trøkk fra begge lag. Ecuador ender dermed på andreplass i sin gruppe, med 6 poeng. Kopervik 2 møter Trio til kamp mandag 13:30. 

Ecuador til Sør Cup

Alle som deltar i Sør Cup, bidrar til å bygge fotballbaner i slumområdene i millionbyen Guayaquil i Ecuador. 25 kroner av hver deltakerkontingent går direkte til fotballbanebyggingen. Siden starten av Cupen i 2008 har det blitt overført nesten 4 millioner kroner og bygget 14 grusbaner for disse pengene. Fotballbanene og fotballskolene som drives der er det eneste fritidstilbudet som finnes for barn i slumområdene. Etter at baner har blir bygget i et område, har barne- og ungdomskriminaliteten gått kraftig tilbake. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *