For første gang blir det over 600 lag på Sør Cup.  Fortsatt er det lag på venteliste for å bli med.
(Foto: Anne Johnsen/Medieanne)

Ole Gerhard Sørensen opplever rekordpåmelding i sitt første år som cupsjef. Årets turnering har smadret alle tidligere rekorder. I alt er 610 lag nå påmeldt.

Den gamle rekorden var på 592 lag, inkludert Sør Cup Mini som tidligere ble arrangert uken før selve cupen.

I år er alle klassene samlet under en cup, og det betyr at det blir livlig på våre arenaer den siste uka i juni.

– Å sette rekord er hyggelig! Det viser at Sør Cup har et godt omdømme i fotball-Norge. Det er spesielt hyggelig å se at mange klubber kommer tilbake år etter år. Det er et godt tegn, sier Sørensen.

Med så mange påmeldte lag har vi i år måtte si nei til flere lag.

– Vi skulle gjerne hatt plass til alle sammen, men i år måtte vi stoppe påmeldingen for lag med A-kort over en uke før påmeldingsfristen. Vi har fylt opp en ekstra skole, men vi ble likevel nødt til å si nei til en del lag som har kommet i siste liten.

– Det får bli en motivasjon til lagene å melde seg på tidligere til neste år.

Nå dreier planleggingen seg mye om det praktiske. Økt antall deltakere krever mer logistikk, mer mat, flere overnattingsplasser. – Det er det som står i hodet vårt nå, sier Sørensen. Alle folk til pumpene. Det å få plassert alle lagene på overnattingsstedene, at vi har nok banekapasitet og ikke minst å få på plass alle dugnadsarbeiderne. Der gjør klubbene en kjempejobb!

At det blir liv på Sørlandet i 5 dager er det ingen tvil om. Totalt er det kamper på 8 arenaer i Kristiansand og Vennesla, med Flekkerøy, Karuss, Moseidmoen og Kristiansand stadion som de 4 hovedarenaene for de ulike alderstrinnene. Her vil det være mye folk og god stemning, så håper vi naturligvis på fint vær. Det gjør alt enklere, avslutter Sørensen. Vi krysser fingrene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *