1123 Dog Hill Lane

Wilson, KS 67490

+34 785 658 5316

24/7 Customer Support

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

Online store always open

Om Sør Cup

En fotballturnering i Skandinavisk toppklasse

Det var Fløy, Vindbjart, Donn, Sparebanken Pluss og Kristiansand Dyrepark som etablerte Sør Cup, den gang kalt Plussbank Cup, i 2007.  Sammen etablerte de firmaet PlussbankCup AS – som i dag heter Sør Cup AS.

En profesjonell organisasjon ble etablert, for å sikre at PlussbankCup ble en turnering preget av høy sportslig kvalitet og effektiv gjennomføring.

Målet var å bli en av Skandinavias største og beste årlige fotballturneringer for barn og ungdom, både på og utenfor banene. Med nærmere 600 deltakende lag, og mange klubber som kommer igjen og igjen, så nærmer vi oss å innfri den målsettingen.

PlussbankCup ble arrangert for første gang i 2008. Den er en videreføring av de to fotballcupene Color Line Cup og Garanti Cup (tidligere Sebra Cup), og første året deltok 365 lag fra inn- og utland. 

I 2014 endret turneringen navn til Sør Cup som følge av en fusjon mellom Sparebanken Pluss og Sparebanken Sør, en bank som da fikk navnet Sparebanken Sør. Turneringen vokst jevnt og trutt de siste ti årene, og har de siste årene hatt tett opp mot 600 lag påmeldt.

Vi gir et svært godt opplevelsestilbud til spillere og familier som velger å kombinere cupen med ferie på Sørlandet, blant annet gjennom et godt samarbeid med Dyreparken. Årlig legger vi til rette for at flere tusen deltakere, med familier, kan kombinere cuplivet med besøk til Dyreparken.

Eierskap

Sør Cup er organisert som et AS, og eies av klubbene Fløy, Vindbjart og Donn. Da turneringen startet opp i 2008 så var også Sparebanken Pluss og Dyreparken eiere, men de solgte sine aksjer til klubbene i 2011.

Sparebanken Sør og Dyreparken har begge vært med som generalsponsorer helt i fra starten

Visjon

Vår filosofi er å gi våre deltakere Norges beste cupopplevelse – både på og utenfor banen. Det er en filosofi som vi tar veldig seriøst, og som vi jobber hardt for å oppfylle. Kvalitet skal gjenspeiles i alt vi gjør, alt fra informasjonsbrosjyre til evalueringsskjema etter endt turnering.

Evalueringen fra 2016 viser at så mange som 96% av de som har svart, sier at de kunne tenke seg å anbefale Sør Cup til andre. I tillegg har INGEN av de hatt et negativt møte med noen av våre 1.500 dugnadsarbeidere og funksjonærer.

Det gjør oss som arrangører av Sør Cup selvsagt uhyre stolte, men det er ingen garanti for at vi får det samme resultatet året etter. Derfor har vi hele tiden fokus på å bli bedre, slik at DU får en fantastisk opplevelse i Kristiansand og Vennesla – år etter år.

Vi tar gjerne i mot kommentarer og tilbakemeldinger. Dersom du har noe du vil meddele, er det bare å ta kontakt.

Ansatte i Sør Cup

Sør Cup er organisert som et aksjeselskap, og det er klubbene Donn, Vindbjart og Fløy som er eiere. Administrasjonen består av to personer som er ansatt i 100 % stillinger.


Ole Gerhard Sørensen
Daglig leder

Ole Gerhard er daglig leder og leder av turneringen i tillegg til å ha ansvaret for drift og økonomi i Sør Cup. Han har fortid som fotballspiller i Start, journalist og redaktør i Kristiansand Avis og medie- og kommunikasjonssjef i Start. Før han ble ansatt i Sør Cup i desember 2022 jobbet han som Marketing and sales manager i Noroff Accelerate.

Ole Gerhard har bred erfaring fra fotballen, som spiller i de fleste divisjoner i Norge for klubbene Søgne FK, IK Start, FK Donn og Høllen FK, og de siste årene som trener i barnefotballen i Randesund IL. Hans beste minner fra barndommen kommer fra fotballturneringer sammen med gode venner, og han brenner for å gi tusenvis av barn og unge de samme gode minnene fra Sør Cup.

Ole Gerhard kan nås på:
Mail: ole@sorcup.no
Tlf: 997 30916

 

Gustav Steimler
Markedsansvarlig

Gustav Steimler jobber som markedsansvarlig, og har ansvaret for sponsorarbeid, aktiviteter, logistikk, salg, markedsføring, kommunikasjon og innkjøp. Han har fortid fra IKEA, Hennig-Olsen og Trimtex, der han var ansatt som henholdvis grafisk kommunikasjonsspesialist, macdesigner og sublimasjonsdesigner.

Gustav har erfaring fra basketball, både som spiller i BLNO og som styreleder og markedssjef i Kristiansand Pirates, samt mangeårig styreleder for Søgne & Mandal Basketballklubb.

I tillegg har han vært ansvarlig arrangør for Pirates Cup, en av Norges største basketballturneringer som arrangeres årlig i Kristiansand.

Gustav kan nås på:
Mail: gustav@sorcup.no
Tlf: 979 79404


 

Endringer i klassene 10-12 år

Flere kamper og en mer komprimert turnering. Det er endringene vi gjør i turneringen for klassene 10-12 år, blant annet etter innspill fra deltakerne. Dette

Read More »

Stemningsrapport fra dag 2

På bildet f.v: Ålgård FK ved Milian Meling, Mikkel Gilje, Øystein Gilje og Jonah Sivertsen Kampene på Karuss rundes av i dag etter fullt kjør

Read More »